Lån penge og undgå vrøvl med RKI

Folk kender bedst RKI-registeret som noget man skal undgå og holde sig fra. RKI er registreret for dårlige betalere, men mange ender i registeret helt uforskyldt og uden nødvendigvis at have dårlig økonomi. Langt de fleste er såmænd fornuftige mennesker, der blot har lavet småfejl i økonomien som så straffes med en optagelse i RKI.

Registeret gør blandt andet, at man får svært ved at låne penge, men der er faktisk gode muligheder for at optage lån på trods af registreringen. Så når folk siger, at man ikke kan låne penge, når man er i RKI-registeret er det faktisk det rene vrøvl.

Alle mennesker skal have lige muligheder her i livet. Alle skal kunne få succes og forfølge deres drømme. Derfor skal alle selvfølgelig også have mulighed for at låne penge, hvis man lige mangler det sidste for at kunne udføre sin mål i livet.

denne side kan man for eksempel se en lang liste over gode forbrugslån, hvor man nemt og gnidningsfrit kan komme til penge igen, så man kan leve det liv, man har lyst til.

Banklån versus forbrugslån

Der findes grundlæggende to typer lån – de traditionelle banklån og de moderne forbrugslån. Banklånet kan være tungt og langsomt at få adgang til, hvorimod et forbrugslån virker hurtigt og effektivt.

Grunden til, at banklån ofte er langsomme at få godkendt er, at en rådgiver skal tjekke din økonomi igennem og banken skal godkende dig. Ved et forbrugslån skal du blot klikke dig ind på den side du ønsker at benytte, og vælge lånebeløbet samt betalingsperioden, og så kører det.

Forbrugslånene har dog ry for at være en tand dyrere og mere uigennemsigtige end de traditionelle banklån, hvilket er årsagen til, at mange fortsat tyer til bankens forskellige tilbud, selvom det tager lang tid at få dem godkendt.

Men er forbrugslån egentlig dyrere?

Dét at forbrugslånene er dyre, er dog noget man skal tage med et gran salt. Du kan nemlig nemt finde ud af, hvor dyre lånene er, ved at tjekke lånets ÅOP.

ÅOP står for årlige omkostninger i procent, og det er en faktor, der blander både renter, administrationsgebyrer, stiftelsesomkostninger og alt hvad der ellers kan koste i forhold til lånet. På den måde kan du let sammenligne priserne på de forskellige lån.
Du får med ÅOP’en en klar indikation af, hvad lånets samlede pris bliver over et år, men du skal i den forbindelse være opmærksom på, at beløbet og afbetalingsperioden kan være afgørende for ÅOP’en, inden du sammenligner med andre lån.

Ved traditionelle banklån er det desværre ikke muligt at optage lån, hvis du er registreret i RKI. Det kan du til gengæld med forbrugslån.

Sådan låner du penge trods RKI-registrering

Ofte er det personer, som er pressede på økonomiske ressourcer, som er registreret i RKI. Og det er jo sådan set lidt skørt, når det er dem, der har allermest brug for at optage lån for at klare sig. Når det er sagt, så skal man selvfølgelig også sørge for at kunne tilbagebetale sine lån, så sørg altid for at betale din gæld af, inden du optager et nyt lån.

Forbrugslån kan du altid optage hos enkelte udbydere – også selvom du er optaget i RKI, men for at sikre, at du ikke kommer i en ubehagelig situation, hvor du ikke kan betale gælden, anbefales det, at du lægger et realistisk budget.

Skab dig et overblik med et budget

Et budget giver dig overblik over, hvad du kan tillade dig at bruge hver måned, samt hvor meget du skal lægge til side til afbetaling. Hvis du ikke har helt styr på at lægge et budget, bør du alliere dig med en ven eller et familiemedlem, som kan hjælpe dig på vej.

Med et godt budget, og en plan for, hvad du skal bruge de lånte penge til, er du godt på vej mod en bedre hverdag, hvor du ikke behøver at vende hver en mønt, og kan tillade dig, at leve det liv du drømmer om.

Det vil nemlig være ærgerligt at stå om 10, 20 eller 30 år og se tilbage på en masse missede muligheder, fordi man ikke turde tage en chance eller var villig til at betale for sin drømmerejse eller bare sikre sig selv en god hverdag, med alt hvad man behøver for at føle sig godt tilpas.

Så forbrugslån er helt sikkert vejen frem, hvis du mod din vilje er havnet i RKI-registeret som ofte kan virke rigidt. Så her er anbefalingen helt sikkert at tage et forbrugslån, så RKI ikke bliver en hindring for det gode liv.