Hvor hurtigt internet skal jeg bruge?

I dagens Danmark er der flere og flere der bruger internet nærmest dagen lang. Det kan eksempelvis være på mobiltelefonen og din tablet, men de fleste jobs kræver også at du er på nettet, også selvom du skal arbejde hjemmefra.

Men der er faktisk ikke særligt mange der aner hvilken hastighed de skal bruge, og de tror at de skal have lynhurtige fibernet hastigheder uanset hvad de bruger nettet til, ellers så går det i sneglefart. Men det er faktisk meget misforstået, og derfor bruger mange mennesker i dag alt for mange penge på deres internet forbindelse, uden at de endeligt har behov for det.

I denne artikel vil vi forsøge at give dig et billede af hvad der er nødvendigt i forhold til internethastighed. Du kan lave en hastighedstest her, hvor du kan se hvilken hastighed du har, og derved finde ud af om den er tilpas, eller om du skal have ændret din forbindelse til noget andet.

Hastigheder

De findes mange forskellige hastigheder, men det du skal være opmærksom på er hvilken download hastighed du har, da upload oftest er til hvis du lægger store filer op på nettet, eller skal dele filer med andre.

10 Mbit/s

10 Mbit i sekundet giver dig mulighed for at surfe på nettet, tjekke mails, og er generelt den hastighed som de fleste sagtens kan leve med, hvis de kun er en enkelt bruger på af gangen som er på nettet, eller kun bruger internettet til overstående opgaver.

Hvis du skal begynde at streame film, så kan en stabil 10Mbit også gå an, men det er ofte ikke helt tilstrækkeligt.

20 Mbit/s

20 Mbit i sekundet er velegnet til de mindre familier, hvor der er 2 brugere på nettet af gangen, hvor det bliver brugt til at tjekke mails, surfe på nettet og streaming af de almindelige film. Her kan du forvent at have en rimelig stabil forbindelse, som ikke blive langsom af at have både mobil og computer koblet på af gangen. Men hvis du gerne vil streame tunge film og spille computerspil der kræver meget internet forbindelse, så skal du nok op i en hurtigere internet forbindelse.

50 Mbit/s

Med denne hastighed på 50 Mbit i sekundet, så kan du både gå nettet, men også få spillet nogle tunge online computerspil, uden at du skal gå på kompromis med kvaliteten og døje med at spillet hakket og ikke kan følge med, fordi hastigheden er for langsom.

Med denne hastighed, så kan der i husstanden være op imod 5 brugere på nettet af gangen, uden at du vil opleve at der er problemer. Det betyder også at det er velegnede til husstande som benytter sig af streaming tjenester i HD kvalitet, mens der også bliver spillet computerspil og lignende.

100 Mbit/s

Med denne hastighed, så har du lynhurtigt internet som virker nærmest lige meget hvad du bruger det til. Her kan der være op imod 10 brugere på af gangen og da det typisk er en fibernet hastighed som er så hurtig, så kan der være endnu flere brugere på, uden at internettet bliver ustabilt. Helt ideelt til dem som vil have det bedste af det bedste.