Begynderguide til dig, der gerne vil i gang med at investere i aktier

Annonce

Mange tror, at det er rigtigt svært og indviklet at investere, og at man skal have en særlig viden indenfor dette område, men dette er ikke nødvendigvis tilfældet. Flere og flere dansker investerer deres opsparing i aktier, fordi der så er mulighed for at stort afkast. Dog er der også mulighed for, at man taber nogle penge, hvorfor man selvfølgelig skal være afklaret med dette, inden man begynder. Du behøver hverken være børsmægler eller aktieanalytiker for at handle med aktier, og med de nedenstående tips kan du lære, hvordan du får dine penge til at arbejde for dig.

Tag det første skridt

Som med alt andet handler det om først og fremmest om at tage det første skridt og bare at komme i gang! Du bør afstemme dine forventninger både til afkast men også tab, så dette ikke kommer en overraskelse for dig. Der vil nemlig nok være noget tab nogle gange, men i det lange løb vil du opdage, at der hovedsageligt vil være afkast. Andet step er, at du skal oprette en konto til dine værdipapirer. Dette er altså den konto, hvor alle de penge, som du investerer, vil stå på, og det er således denne, som du forhåbentligt vil se vokse med tiden.

Læg penge til side

Tredje step er selvfølgelig også ret væsentligt, fordi du jo skal have nogle penge at investere i. Hvis du ikke har en stor opsparing, så kan du lægge nogle penge til side til dine investeringer hver måned, og når du så har samlet et stort nok beløb, kan du begynde at investere.

Strategi er nøglen til success

I fjerde step er det en rigtig god ide at sætte nogle økonomiske mål og lave en strategi. Dette er vigtigt, fordi der vil være tidspunkter, hvor du måske glemmer, hvorfor du begyndte, og du bliver måske en smule nervøs, når du ser, at du eventuelt har tabt nogle penge. I perioder som disse er det vigtigt at være stærk, fordi der altid vil komme et tidspunkt, hvor det vender igen til afkast.

Husk at tjekke op på Skat

Ligesom med alt andet i Danmark skal du også betale skat af de penge, som du tjener, hvorfor du altså ikke må glemme skattefar, når du sidder med et stort afkast. Som det er nu, skal du betale 27% i skat af de første 52.900 kr. i aktieindkomst, og efterfølgende skal du betale 42% i skat ved højere indkomst.